Burhaniye Kuvâ-yı Milliye Fen Lisesi

Adres
MAHKEME MAH. HACI İDRİS AĞA SK. BURHANİYE KUVYİ MİLLİYE FEN LİSESİ NO 1 BURHANİYE / BALIKESİR
Vizyon
MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİNE BAĞLI, KÜLTÜREL DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKAN, SOSYAL VE İLETİŞİM ALANLARINDA GÜÇLÜ, DİL ALANINDA YETERLİ, BİLİŞİM VE TEKNOLOJİYİ İYİ KULLANABİLEN, ULUSAL VE ULUSLARARSI ALANDA PROJE GELİŞTİREREK SORUN ÇÖZEBİLEN VE ÇEVRECİ ANLAYIŞA SAHİP BİREYLER OLARAK YETİŞMELERİ ÖCELİKLİ HEDEFLERİMİZDİR.
Misyon
ÖĞRENCİLERİMİZE, KURUMSAL YAPI İÇERİSİNDE, AİLE AİDİYETİ VE SICAKLIĞI İLE BİR YAŞAM DİSİPLİNİ KAZANDIRMAK, İLGİ, BECERİ VE YETENEKLERİNİ ORTAYA ÇIKARABİLECEKLERİ VE KENDİLERİNİ İFADE EDEBİLECEKLERİ EĞİTİM ORTAMLARI HAZIRLAYARAK, SOSYAL HAYATLA İÇ İÇE OLACAK ŞEKİLDE İLGİ VE YETENEKLERİNE GÖRE ONLARI HEDEFLEDİKLERİ ÜST ÖĞRETİM KURUMLARINA ve HAYATA HAZIRLAMAKTIR.
Başarılar
okulumuz 2023-2024 Eğitim öğretim yılından itibaren 90 öğrenci ile eğiitm -öğretime başlayacak olup 2026-2027 eğiitm öğretim yılında ilk mezunlarını verecektir.
Öğretim Şekli :Normal Eğitim (08.30-15:50)
08.30-15:50
Birinci Yabancı Dil : İngilizce İkinci Yanabcı Dil: Almanca
okulumuz ilçe merkezinde olup; ulaşım açısından erişimi kolaydır.
Okulumuzda servis uygulaması yoktur.
Yerleşim Yeri
Okulumuz: Mahkeme Mahallesi Hacı İdris Ağa Sk. No:1 Burhaniye-BALIKESİR adresinde bulunmaktadır. Atatürk Spor Salonu arkası, İlçe Emniyet Müdürlüğü yanında yer almaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Burhaniye ilçesi şehir merkezindedir. Okulumuzu il merkezine 90 km. uzaklıkta bulunmaktadır.
Okulumuz LGS Puanı ile öğrenci almakta olup kontenjanımız 90 öğrencidir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulumuzun 2023-2024 Eğitim öğretim yılı Taban Puanı 438,848 Tavan Puanı ise 463,279´dur.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuz Fen Lisesi olarak ilk mezunlarını 2026-2027 eğitim öğretim yılında verecektir.
Okulumuz ilk mezunlarını 2026-2027 eğitim öğretim yılında verecektir.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda spor salonu bulunmakta olup, geniş bir bahçeye sahiptir. Salon sporları, futbol, basketbol, hentbol, cirit, futsal ve badminton sporları okulumuz öğrencileri tarafından yoğun bir talep görmektedir.
Okulumuzda TÜBİTAK, e-Twinning , erasmus+ proje çalışmaları yürütülmektedir.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda Okulum Temiz Belgesi ve Sıfır Atık Projesi Belgesi almıştır. TÜBİTAK 2206, Erasmus+ , eTwinnig proje çalışmaları yapılmaktıdır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
okulumuz Erasmus + kapsamında Almanya-Leipzig'e 1 öğretmen 3 öğrenci ile grup hareketliliği gerçekleştirmiştir. 2022-2023 Dönemi içinde Polonya'ya 8 öğrenci ve 1 öğretmen ile erasmus + hareketliliği gerçekleştirecektir.