Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında kasım ayında sınıflarımızda 'Bilen Oturur' etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte kelime avı yapıldı ve anlatıldı.

Ock

MEB Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

Kasım ayında okul panomuzda Divanü Lügatit Türk tanıtım köşesi hazırlandı.

Ock

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüzün Fen Liseleri Ve proje okullarında uygulamaya koyduğu Liselerde Bilim Uygulamaları Programı kapsamında yaptığımız bilimsel çalışmamız basamaklara uygun olarak devam ediyor.

Evsel atıkların değerlendirilmesi üzerine kurgulanan Çöpten Berekete isimli bilimsel çalışmamızda kompost elde etme aşamasındayız.

Öğrencilerimiz meşekkatli fakat öğretici çalışmalara gönüllü olarak katılıyorlar.

Ock

12 Ocak günü hain terör örgütünün saldırısıyla Pençe Kilit Harekat bölgesinde şehit olan 9 askerimizin nezdinde tüm şehitlerimiz için bayrak töreni öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduk.

Saygı töreni öncesi Müdür Yardımcımız Nihat Toğrulca yüreklerimize dokunan konuşma yaptı.

Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimize baş sağlığı dileriz.

Ock

8-14 Ocak Enerji Tasarrufu Haftası etkinliklerimiz devam ediyor.

Ock

Okul Müdürümüz Şuuri Bayar,Rehber Öğretmenimiz Evrim Gürbüz tarafından ortaokul öğrencileri tarafından okulumuza gerçekleştirilen ziyaretlerde okulumuzun tanıtımı yapıldı.Fen liselerinin amaçları,okulu tercih edecek öğrencilerin sahip olması  gereken özellikler,okulun fiziki şartları, eğitim programları, genel özellikleri,sosyal ve sportif faaliyetleri,mezun olduktan sonra tercih edebilecekleri meslekler hakkında bilgiler verildi.

Ara

Okulumuz tarafından düzenlenen ve gelenekselleşen 'Kariyer Günleri' uygulamamızda bu dönem İlçe Kaymakamımız İlyas Memiş'i konuk ettik.

Bizleri kırmayarak davetimizi kabul eden Sayın Kaymakamımız İlyas Memiş öğrencilerimizle interaktif bir seminer gerçekleştirdi. Mesleğinin inceliklerinin yanı sıra güzellikleri ve zorluklarından da bahseden konuğumuz meraklı sorulara ilgi ile yanıt verdi.

Kendisine teşekkür ederiz.

Ara

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konan Liselerde Bilim Uygulamaları Programı kapsamında hayata geçirdiğimiz 'Çöpten Berekete' isimli 'Atık Yönetimi' temalı bilimsel çalışmamızı adım adım gerçekleştiriyoruz.

Çalışmamızın 3. aşamasında bilimsel seminer yaptık. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BAÇEM mühendisi Uğur Binbir sunumunda kompost yapımı öğrencilerimize aşamalı olarak anlatıldı.

Ara

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinesinde Din Öğretimi, Temel Eğitim, Özel Eğitim ve Rehberlik, Özel Öğretim, Hayat Boyu Öğrenme, Meslekî ve Teknik EğitimGenel Müdürlüklerinin katkısıyla yürütülecek olan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında çalışmalarımıza başladık.

Okulumuz Edebiyat Öğretmeni Burhan Dönmez rehberliğinde Nizam'ül Mülk'ün Siyasetname adlı eserinin tanıtımı öğrencilerimize sınıf içi uygulamalr ile yapıldı. Kültür-Edebiyat Kulübü tarafından Seyahatname panosu hazırlandı.

Emekleri için öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Çöpten Berekete Projemizin ikinci aşaması için Burhaniye Tarım ve Orman Müdürlüğü Toprak Analiz laboratuvarına gittik.

Kompostlu toprak ile ilk toprak arasındaki farkı ortaya çıkarabilmek için okulumuz bahçesinden proje amaçlı ayrılan toprağın ilk analizi için ilçemiz Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne analiz yapılacak örnek toprağımızı götürdük. Öğrencilerimiz ilgi ile karşılandı. Ziraat mühendisi Hakan Bey tarafından analiz hakkında bilgiler verildi.

Desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında 500 öğrenciyle okul bahçesinde 100. YIL KOREOGRAFİSİ  hazırladık.

Ekm

Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen işgal girişimi sonucunda hayatını kaybedenler ve özellikle çocuklar için okulumuzda  1 dakikalık saygı duruşunda bulunduk.

Ekm

Eramusdays 2023 etkinlikleri kapsamında 18-23.05.2023 tarihinde Polonya ev sahipliğinde Mısır, Fas, Letonya ve Türkiye’den okulumuzun katılımları ile gerçekleşen “Language of Cultures” Kütürlerin Dili adlı projemiz, hareketliliği gerçekleştiren öğrencilerimiz tarafından okulumuza bu yıl başlayan öğrencilerimize tanıtıldı.  Proje etkinlikleri, kültürlerarası iletişim ve kültürel geziler hakkında detaylı bilgiler verildi, deneyimler paylaşıldı. Soru cevap kısmı ile dinleyicilerimizin merakı giderildi ve etkinliğimiz 9.sınıf öğrencilerimiz tarafından ilgiyle karşılandı.

Ekm

Balıkesir Valiliğimiz himayesinde hayata geçirilen il geneli YKS deneme sınavlarının uygulamaları başladı.

İlk deneme sınavı 12. sınıf öğrencilerine TYT olarak uygulandı. Tüm öğrencilerimizin katılım gösterdiği sınav sonuçları heyecen ile bekleniyor.

Tem

15 Temmuz 2016‘da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Başkomutanlığında, milletimizin “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet”e olan bağlılığının nişanesi olarak silahlı terör unsurlarına karşı göstermiş olduğu mücadele sayesinde bertaraf edilmiştir.

Kurtuluş Savaşı ruhuyla hareket eden aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin ihanet şebekesi karşısında gösterdiği onurlu duruşun sonucu olarak elde edilen demokrasi zaferinin yedinci yıl dönümünde şehitlerimizi ve gazilerimizi  saygı , minnet ve dua ile anıyoruz.