May

Hoşgörü ve Farklılıklar isimli sosyal sorumluluk programı etkinliği için hazırlanan broşürler, okulumuz 12. sınıf öğrencileri tarafından pazartesi pazarında vatandaşlara dağıtıldı.

Nis

MEB  tarafindan   baslatilan Liselerde Bilim Uygulamalari (LBU)  kapsamaninda  gerceklestirilen  İl Sergisine katildik.İl Milli Egitim Müdürlüğü tarafindan  Avlu Külltür  Merkezi fuaye alaninda gercelestilen sergide   ögrencilerimizin    Atik Yonetimi temasi  kapsaminda    " Evsel Atiklarin Geri Dönüsümü Projesi"ziyaretcilerden büyük  ilgi   gordü.  Projede yer alan   ogrencilerimiz  Başak Akmaz, Nil Nehir Duran . Ecrin Türkoğlu,   Tunahan Coşkun, Umut Güleryüz ,  Salih Öztürk   Gokhan Öztürk;    öğretmenlerimiz  Biyoloji Ògrt Vecdiye Duyu ve Fizik ögretmenimiz Yunus Mutlu'yu başarili çalısmalarindan dolayi tebrik ediyor,  kendilerine emeklerinden dolayi  tesekkur ediyoruz.

Nis

Burhaniye Kuvâ-yı Milliye Fen Lisesi olarak okulumuzun Moldova Cumhuriyeti ile kuruculuğunu yaptığı ve Bulgaristan, Gürcistan, yerelde Burhaniye Şehit Hasan Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ortak olarak yer aldığı Doğa için Girişimci STEM (E-STEM For NATURE) adlı eTwinning projemizin STEM uygulamalarında okumuzun BKMF1 grubu da atık kağıtlar ve kahve granül ve telvelerinden oluşan kompostonu hazırladı. Bu organik toprak yapımı ile öğrencilerimiz çevre sorunlarından toprak erozyonuna karşı doğal çözüm üretme konusunda yaparak yaşayarak öğrenme gerçekleştirdiler. Doğa için girişimcilik fikirleri geliştirdiler. Kendi oluşturdukları toprakta bitkilerini yetiştirmek için heyecanla bekliyorlar.

Nis

2. dönem veli toplantımızı 21.04.2024 tarihinde çok yoğun bir katılımla gerçekleştirdik. Katılım sağlayan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Nis

"Funglish" e twinning  projesinde görev alıp katkı sağlayan ve tüm görevleri başarı ile tamamlamış olan öğrencilerimizi tebrik ederek sertifikalarını  ve projeye katkılarından dolayı onlara hediyelerini verdik.

Nis

Burhaniye Kuva-yı Milliye Fen Lisesi olarak kurucusu olduğumuz  E-STEM for NATURE! (Doğa için Grişimci STEM!) adlı eTwinning projemizde çalışmalarımız hızla devam etmektedir.  Burhaniye, Moldova, Bulgaristan ve Gürcüstan'dan öğrencilerimizin yaptığı logo çalışmaları oylanmış ve önce grup birincileri, birinciler arasından da proje birincisi belirlenmiştir. Okulumuz öğrencilerinden A. Zeynep’i proje logo birincisi, Deniz’i grup birincisi olduğu için ve ayrıca harika çalışmalarından dolayı da tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Nis

Burhaniye Kuvâ-yı Milliye Fen Lisesi olarak okulumuzun Moldova Cumhuriyeti ile kuruculuğunu yaptığı ve Bulgaristan, Gürcistan, yerelde Burhaniye Şehit Hasan Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ortak olarak yer aldığı Doğa için Girişimci STEM (E-STEM For NATURE) adlı eTwinning projemizin STEM uygulamalarının ilk aşamasını gerçekleştirdik.

Bu aşamada; kullanılmış kahve granülleri kullanılarak atık kağıtlardan kompost hazırlandı. İki atık üründen toprak oluşturma çalışmamızın amacı toprak erozyonuna ile yaşanan topraksızlaşma tehlikesine karşı doğal çözümler hakkında öğrencilerimizin fikir sahibi olmalarını sağlayarak, buradan hareket ile girişimcilik fikirlerini konuşmaktır.

Nis

Burhaniye Kuvâ-yı Milliye Fen Lisesi olarak okulumuzun hem Moldova Cumhuriyeti ile kuruculuğunu yaptığı hem de ortak olarak yer aldığı Bulgaristan, Gürcistan ve yerelde Burhaniye Şehit Hasan Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte yer aldığı Doğa için Girişimci STEM (E-STEM For NATURE) adlı eTwinning projemiz hızla başlamıştır.

Ön testimiz ile başlayan projemizde Şehit Hasan Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden ortağımız ile bir araya gelerek öğrencilerimize STEM eğitim yaklaşımının ne olduğu, girişimcilik fikirlerinin nasıl hayata geçirilebileceği ve doğa için nasıl uygulanabileceği hakkında Biyoloji öğretmenimiz Vecdiye Duyu tarafından seminer verilmiştir.

Nis

Deney saksılarımıza ve kontrol grubu saksılarımıza mısır tohumu ekimini gerçekleştirdik.

Nis

Kompost ile özdeşleştirilmiş toprağı deney saksılarına, kompost içermeyen toprağı kontrol grubu saksılarına doldurduk. Saksılarımızı deneyin gerçekleştirileceği alana yerleştirdik.

Mrt

Başta YKS'ye hazırlanan 12. sınıf öğrencilerimiz olmak üzere; 9/10/11.sınıf öğrencilerimize yönelik seviyelerini belirlemek,gelişim düzeylerini takip etmek, eksiklerini tespit edip izlemek ve bu konuda önlem alıp eksikleri gidermek amacıyla deneme sınavı gerçekleştirildi. Deneme sınavlarında Ölçme ve Değerlendirme Sınav Kazanımlarına uygun deneme  sınavlarının kullanılmasına özen gösterildi. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

TÜRK KIZILAY Balıkesir şubesi okulumuzu ziyaret edip 'KAN BAĞIŞI' ve 'KÖK HÜCRE BAĞIŞI' konusunda öğrencilerimize eğitim vermiştir.

Şbt

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı I. Dönemi karne töreniyle  sona erdi.  Tüm öğretmen  ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ock

MEB 2023-2024 Öğretim yılı 1. Dönem Sonu Faaliyetleri çerçevesinde planlı etkinliklerden biri daha gerçekleştirdik.

İlçemiz Emniyet Müdürlüğü'nden davet edilen görevli polislerimiz öğrencilerimiz ile hem mesleklerinin inceliklerini hem de mesleki tecrübelerini paylaştılar.

İnteraktif bir şekilde gerçekleştirilen paylaşımda bazen hüzünlü bazen neşeli bazen de heyecanlı durumlar anlatıldı.

Katılımcılarımıza teşekkür eder, mesleklerinde başarılı uzun yıllar dileriz.